Seher ÇOBAN ve Öğrencilerinden “Matematiğin Ayak İzleri” isimli Etwinning Projesi

Seher ÇOBAN ve Öğrencilerinden “Matematiğin Ayak İzleri” isimli Etwinning Projesi

Okulumuz matematik öğretmenlerinden SEHER ÇOBAN ve öğrencileri “Matematiğin Ayak İzleri” isimli etwinning projesini yürütmeye başladılar.

14.11.2023 156

 Nevzat Erten Ortaokulu olarak amacımız öğrencilerimizde matematik farkındalığı yaratmak ve matematik bakış açımızı geliştirerek başarımızı her daim zirveye taşımak, okulumuzun adını her türlü projede gururla temsil etmektir.

Proje öğretmenimiz Seher ÇOBAN diyor ki; “Matematiğin Ayak İzleri” isimli etwinning projemiz 8 ülke 21 öğretmen ile çalışmalarına başlamıştır. Öğrencilerimizin yoğun katılımıyla devam eden proje çalışmalarımız matematiği keşfetme ve bilgi teknolojilerini kullanarak yeni öğrenme metotlarını deneme fırsatı vermiştir. Bu proje, farklı kültürlerin matematikle olan ilişkisini derinlemesine araştırıyor. Hangi kültürde olursak olalım, matematik bizim ortak dil ve kültürel bağlantımızdır. Bu etkileyici proje ile matematiğin dünya çapındaki kullanım alanlarına ışık tutuluyor. Geleneksel matematikten modern uygulamalara, matematiğin evrenselliği ve kültürler arası etkileşimine dair tüm merak ettikleriniz projemizde yer alıyor. Sanat, mimari, müzik ve daha birçok alanda matematiğin izlerini sürerek, farklı kültürlerin matematikle olan ilişkisini daha yakından görmemizi sağlıyor. Farklı bakış açıları ve düşünme biçimleriyle, matematiğin evrenselliğini ve kültürler arası bağları daha derinlemesine anlama fırsatı sunuyor.

 

Matematiği ve öğrencilerini çok seven öğretmenlerin oluşturduğu, kültürler arası matematiğin ayak izlerini öğrenmeye hazır mısınız?

 O zaman bizi takipte kalın!

https://www.facebook.com/profile.php?id=61552693570316

https://www.instagram.com/mate_matiginayakizleri/

 

UNUTMAYIN!

Doğanın muazzam kitabının dili MATEMATİKTİR...